Изработка на уеб сайт

Има няколко стъпки, през които преминава изработката на един уеб сайт. От събирането на информация до създаването на уеб сайта и стигайки до поддръжката, която е необходима, за да отговаря Вашият уеб сайт на последните тенденции в Интернет. Основни стъпки:

Изработка на концепция на уеб сайт:
Цел: Най-важната стъпка за създаването на успешен уеб сайт е той да стартира с изработката на концепция. За да разберем от какво има нужда Вашият бизнес ние започваме със следните въпроси: Каква е целта на сайта? Искате ли да предоставяте информация, да промотирате услуга, да продавате продукт... ?

Резултат: Какви са Вашите очаквания от създаването на този уеб сайт? Като резултат от създаването на уеб сайт, Вие желаете да печелите пари или да разпространявате информация?

Целева група: Има ли определена аудитория, която искате да бъде достигната чрез Вашият сайт? Знаейки каква група от хора таргетирате, ние ще можем да определим най-подходящия дизайн за Вашият уеб сайт.

Съдържание: С какъв вид информация искате да привлечете потребители към Вашият уеб сайт? Какво ще търсят Вашите потребители? Определена информация, специфичен продукт или услуга, пазаруване по Интернет или нещо друго?
Планиране на уеб сайт:
В резултат на изработената концепция ние можем да пристъпим към планиране на Вашият уеб сайт. Следва създаването на карта на сайта. Картата на сайта е списък от всички главни категории и подкатегории. Определя се навигацията на уеб сайта, лесен интерфейс ще предполага лесна ориентация за потребителите. В тази фаза се решава какъв вид технологии ще се използват - AJAX, FLASH, MySQL...
Изработка на дизайн на уеб сайт:
На тази стъпка определяме как ще изглежда Вашият уеб сайт. Аудиторията, която целим да достигнем с уеб сайт е ключовия фактор. Определяйки най-подходящият дизайн за уеб сайта е важно да се има в предвид фирменото лого и цветовете. Важно е да се запази идентичността на компанията. Уеб дизайнерът създава един или няколко примерни дизайна на Вашият уеб сайт. Това обикновено са .jpg изображения. Нашите клиенти участват в процеса на създаването на уеб сайта, изразявайки своето мнение и предпочитания. Важна е комуникацията по време на този етап, с цел крайният резултат да задоволи Вашите нужди и желания. Програмната част започва, когато всичко е съгласувано и одобрено от нашите клиенти.
Изработка на програмната част на уеб сайт:
Това е фазата, в която уеб сайта се създава. От картинкта, която е представлявал дизайна на уеб сайта се прави функционален уеб сайта. Елементи, като интерактивна форма за контакти, флаш анимации, количка за пазаруване се имплементират и им се придава фунционалност. От техническа гледна точка успешният уеб сайт изисква валиден XHTML / CSS код, който да е съвместим с всички съвременни браузъри.
Тестване на уеб сайт:
На този етап се финализират последните детайли и тества създадения уеб сайт. Тестват се неща, като функционалност на форми и скриптове, проверка за съвместимост в различните браузъри, и др. Добрият уеб дизайнер е този, който е добре запознат с последните стандарти отнасящи се до уеб дизайна и уеб програмирането. Във фазата за тестване се проверява валидността на написания код. Валидният код е знак за покриване на уеб стандартите.
След направените тестове идва ред за регистрация на домейн име и избиране на хостинг. След изпълнението на тези последни изисквания Вашият сайт е официално разпространен във Интернет пространството. Поддръжка на уеб сайт: Поддръжката и обновяването на Вашият уеб сайт е важна, за да бъде успешен и за в бъдеще. Обновявайки съдържанието на Вашият уеб сайт, като заглавия, описания, ключови думи, тагове и др., Вие го правите по-оптимизиран.