Ремонт на принтери

Най-често проблемите с принтерите са два. Първият и по често срещан проблем е свързан с изчерпване на консумативите в принтера. Тогава е достатъчно само да се закупят нови такива (тонери и барабанни модули). Във вторият случай проблема е чисто технологично износване на някой от неговите компоненти. Принтерите, като всяка една техника не са вечни и многобройния печат води до това, дадена негова част да се износи, и да се налага нейната подмяна.

Каква е процедурата за ремонт на принтери?

Достатъчно е да се обадите на телефон 9200092 и да заявите дата и час за ремонт. Не е неоходимо да ходите или да носите принтера някъде. Ние идваме на място при клиента, в случай че проблема не може да бъде отстранен на място ние ще се погрижим за неговото транспортиране до сервиза и обратната му доставка на клиента.


Цени за ремонт на принтери в София.

Сервизни услуги Цени
Диагностика на принтер (дължи се само, когато не се извършва ремонт след диагностиката)15лв.
Общ ремонт на принтер (посочената цена е за труд и може да нарасне при много тежки случаи)30лв.
Почистване на принтер от тонер, прах, косми и др. (цената може да нарасне при екстремно мръсни машини)20лв.

Диагностика на принтер.

Цената за диагностика на принтер е 15лв. Тази сума се заплаща, ако след приключена диагностиката Вие прецените, че бъдещият ремонт не е рентабилен или в случаите, в които е невъзможен. Второто се наблюдава при много стари принтери.

В случайте когато се налага ремонт който изисква взимане на техниката в нашия офис, ще се свържем с Вас, за да Ви предложим цена и срок за ремонта на принтера Ви. Услугата се извършва само след Вашето одобрение.

Когато причината за повредата е очевидна, сроковете и цената могат да бъдат определени още при самото приемане на принтера в сервиза ни или на посочените телефони.

Гаранция за ремонт на принтери.

На извършения ремонт даваме сервизна гаранция само на сменената част от 1 до 12 месеца в зависимост от това каква част е сменена;

Срокове за ремонт на принтери в София.

Срокът на ремонта е до три работни дни. Срокът на ремонта на една машина може да се удължи по две причини. Първата е в случай, че оплакването се проявява през голям интервал от време и/или е непостоянно, тогава диагностиката отнема повече време от същинския ремонт. Втората причина за удължаване на срока е при сложни ремонти по електронни платки, захранвания, при които може да се наложи доставка на елементи от чужбина, но това се среща рядко и този тип поправки в много случаи е нерентабилен за клиента.